Blogs

De vrolijke noot op onze werkvloer

De vrolijke noot op onze werkvloer

Ze is geen communicatieadviseur, maar we zien haar wel als een van de belangrijkste factoren bij ons op kantoor. Onze collega Ellen Schermer weet precies hoe de financiële zaken ervoor staan bij Huis Communicatie. Ruim 3,5 jaar geleden liep ze voor het eerst ons kantoor binnen en hoewel ze ons regelmatig achter de broek aan zit om de uren goed te registreren kunnen we haar inmiddels niet meer missen. Niet alleen omdat onze administratie dankzij Ellen staat als een huis, ook omdat ze een echte doorpakker is die zorgt voor een positieve energie. En niet alleen op de werkvloer. 
Van voltige tot krachttraining: onze collega Talitha draait er haar hand niet voor om

Van voltige tot krachttraining: onze collega Talitha draait er haar hand niet voor om

De meesten kennen haar als lid van het MT en teamleider van het digitale team van Huis Communicatie. Talitha werkt hard, doelgericht en legt de lat het liefst net een beetje hoger dan een ander. Zowel op werkgebied als buiten kantooruren. Wat de meesten van jullie niet weten is dat Talitha een grote passie heeft. Een passie waar ze over het algemeen heel bescheiden over is, onterecht vinden wij. 
 ‘Om het kind heen staan: de trampoline zijn én het vangnet’

‘Om het kind heen staan: de trampoline zijn én het vangnet’

Klant aan het woord: John Verhoeff van Kindcentrum O3 

Iemand die ons iedere keer weer inspireert als we hem spreken is directeur en oprichter van Kindcentrum O3 in Den Haag John Verhoeff. Verhoeff vertelt hoe hij van een “gewone school in een buurt die bekend stond als de hoerenbuurt van de stad” een ontmoetingsplek voor de wijk wist te realiseren. Hij pakt het lerarentekort aan door buiten de lijntjes te kleuren én hij omschrijft zijn toekomstdroom voor het kindcentrum: een plek waar ieder kind van droomt. Laat je inspireren.
 

Een week per jaar is onze collega Cindy onbereikbaar

Een week per jaar is onze collega Cindy onbereikbaar

Ze schrijft communicatieplannen, draait haar hand niet om voor de begeleiding van een koersplan, ontwikkelt mooie video’s en begeleidt fotoreportages. Zelfs als ze onverwacht de pers te woord moet staan tijdens een calamiteit, doet ze dat zonder te twijfelen. Maar één week per jaar laat onze adviseur Cindy alles uit haar handen vallen. Naast een harde werker, is zij namelijk ook een fervent carnavalsvierder én artiest.
Eerst begrijpen dan begrepen worden

Eerst begrijpen dan begrepen worden

In de NRC staat op de achterpagina regelmatig een foto van een stapel boeken die iemand nog moet lezen, maar waar hij/zij niet aan toekomt. Zo’n stapel heb ik ook, dus deze kerstvakantie besloot ik deze stapel mee te nemen naar ons vakantieadres. Natuurlijk zwichtte ik als eerste voor de tweede non-fictie van Raynor Winn: De Wilde Stilte (een aanrader!). Er lag ook een gouwe ouwe op de stapel. Een boek dat ik vaak heb gelezen, uitgeleend (aan wie ook alweer?), dus opnieuw gekocht. Keurig gebonden, met een stevige groene voorkant, begon ik weer aan ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ van Stephen R. Covey. En opnieuw pakte de inhoud me bij m’n lurven. 
1 2 3 4 5 6 7 8 9