De zomervakantie staat voor de deur! Lees hier wanneer wij deze zomer voor jullie klaarstaan. 

Een onderscheidend publieksjaarverslag

Een onderscheidend publieksjaarverslag

Veel besturen kiezen ervoor om naast het verplichte jaarverslag ook een beknopte versie te maken voor een breder publiek. Dit publieksjaarverslag is een stuk toegankelijker en wordt daardoor beter gelezen. In tegenstelling tot het ‘gewone’ jaarverslag, stelt het Ministerie van OCW geen eisen aan inhoud en vormgeving van het publieksjaarverslag. En dat is goed nieuws, want dit biedt veel kansen.

De meest voor de hand liggende vorm voor een publieksjaarverslag is een uitgeschreven versie die vaak in pdf-vorm op de website wordt geplaatst. Het publieksjaarverslag biedt echter ook de uitgelezen kans om een school of het schoolbestuur op de kaart te zetten. Om dit te bereiken is het niet alleen een pakkende boodschap van belang, ook de vorm waarin je het publieksjaarverslag giet is belangrijk. Denk daarom eens buiten de bekende kaders en kies bijvoorbeeld voor:

  • een digitaal doorbladerbaar magazine
  • een geanimeerde digivid
  • een interactieve presentatie
  • een opvallende infographic
  • een catchy website

Koppel eens een teaser aan het publieksjaarverslag door middel van een QR-code op een aantrekkelijke kaart die je naar alle medewerkers en ouders stuurt. Of kies voor flyers of posters die in de scholen verspreid worden. Een mooie kans om te werken aan company pride, presentatie en profilering. Voor meer inspiratie of hulp, bel ons gerust T: 0252 34 36 48.

Bekijk hier de digivid van het publieksjaarverslag van ASG, gemaakt door Huis Communicatie.