Mediatraining

Wat doe je als er onverwacht een cameraploeg op het plein staat? Hoe ga je met de media om als er een calamiteit is? Of als ouders de media inschakelen omdat ze ontevreden zijn over de school? Met een mediatraining van Huis Communicatie leer je alle basisvaardigheden om de media zelfverzekerd tegemoet te treden. 

Deelnemers waarderen onze trainingen gemiddeld met een 8,6.

Mediatraining met camera

In sommige gevallen is het nodig voor de camera je woord te doen. Een belangrijk gedeelte van deze training bestaat uit het oefenen voor de camera. Tijdens de training werken we samen aan de volgende onderdelen:
•    Calamiteiten en de media
•    Contact met de media is een kans voor goede profilering
•    Een (telefonisch) interview: gezegd = gezegd
•    Zelfverzekerd voor de camera staan
•    Antwoord geven op lastige vragen van aanhoudende journalisten 
 

Voor wie is de mediatraining met camera?

De training is geschikt voor medewerkers en directeuren in PO en VO en duurt een dag.
Twee trainers brengen ervaring mee als journalist, interviewer, communicatieadviseur voor het onderwijs, editor en regisseur. We maken gebruik van professionele camera-apparatuur, bediend door een professionele cameraman/-vrouw. Indien gewenst passen wij het programma aan en maken we een training op maat. 

Agenda

Op dit moment zijn er nog geen data bekend. Heb je interesse in deze training? Neem dan contact met ons op, zodat we kunnen kijken naar de mogelijkheden.

Ik heb interesse in de mediatraining

De communicatietrainingen van Huis Communicatie

Benieuwd naar welke trainingen we nog meer aanbieden? Op onze trainingspagina vind je het totaalaanbod van Huis Communicatie. Hieronder zetten we ze apart op een rij. 

 

Heb je interesse om een van onze trainingen op te nemen in het programma van de academie, dan is het goed om te weten dat je onze toelichtende teksten één-op-één over kunt nemen en kunt plaatsen in het cursusboekje of op de website van een academie.

Ondersteuning nodig bij het cursusboekje of de website van de academie in de vorm van goed geschreven teksten of een passende vormgeving? Huis Communicatie helpt graag. Neem voor meer informatie contact op met Janneke Dijke via 0252 34 36 48 of jdijke@huiscommunicatie.nl.