De zomervakantie staat voor de deur! Lees hier wanneer wij deze zomer voor jullie klaarstaan. 

Tips om vacatures te vervullen

Tips om vacatures te vervullen

Een wervingscampagne opzetten is niet zomaar iets. Je moet met de juiste toon de juiste doelgroep aanspreken en dan ook nog de juiste personen. Het lerarentekort maakt het nog een stuk lastiger. Wil je dat leraren juist bij jou willen werken en in al het lerarenwervingsgeweld voor jouw school kiezen? Lees dan door.

Werkgeversmerk

Je employer brand of werkgeversmerk is een belangrijke basis. Als mensen jou zien of kennen als een goede werkgever heb je al een stapje voor. Goede arbeidsvoorwaarden en een organisatie waar de huidige medewerkers tevreden zijn maken een goede indruk bij geïnteresseerden.

Weet wie je zoekt

Heb je voor jezelf de doelgroep goed gespecificeerd? Dit is belangrijk om te weten zodat je weet hoe je hen moet benaderen, met welke toon en via welke media. Ga je voor een jongere doelgroep dan zou social media een goed idee kunnen zijn. Ga je voor een oudere doelgroep, dan zal een lokale krant waarschijnlijk meer opleveren. 

Laat de boodschap daarop aansluiten

Je weet wie je doelgroep is en waar je hen kunt bereiken. Nu is het belangrijk dat je de juiste tone-of-voice gebruikt voor je boodschap, passend bij de doelgroep en het medium. Social media is laagdrempelig met over het algemeen een jongere doelgroep waardoor een zeer zakelijke tekst hier niet tot zijn recht komt. Wat maakt jouw campagne opvallend voor deze doelgroep? Is het gebruik van visuele content passend of is jouw boodschap meer tekst georiënteerd?  

Als je een goede wervingscampagne wilt opzetten, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat al deze componenten op elkaar aansluiten. Heb jij moeite om de formatie rond te krijgen voor het nieuwe schooljaar? Wij denken graag met je mee voor een pakkende wervingscampagne. Voor de Almeerse Scholen Groep hebben wij bijvoorbeeld deze social media campagne opgezet die leuke reacties heeft opgeleverd. Vragen of hulp nodig? Neem contact op!