Blogs

“Fijn om een ervaren, inspirerende en deskundige regisseur te hebben.”

“Fijn om een ervaren, inspirerende en deskundige regisseur te hebben.”

Interim directeur Jos van Adrichem over de succesvolle samenwerking met Huis Communicatie

Het begon met het verzoek om het logo onder handen te nemen, maar daar bleef het niet bij. De Sjaloomschool in Katwijk heeft in zijn geheel een flinke opfrisbeurt gekregen. Niet alleen het eigentijdse logo prijkt sinds kort aan de gevel van de basisschool, ook de vlaggen op het schoolplein zijn vervangen, de lokalen zijn voorzien van een verse verflaag passend bij de huisstijl en de leerlingen hebben nieuwe t-shirts en rugzakken in de kleuren van het nieuwe logo. En – vers van de pers: ook de door Nieuweschoolwebsite (onderdeel van Huis Communicatie) gebouwde website is live! Een uitdagende opdracht waar zowel de klant als wij met een positief gevoel op terugkijken. 

Zo houd je het koersplan top of mind

Zo houd je het koersplan top of mind

Niet verplicht, wel ontzettend belangrijk: een koersplan dat inspireert en richting geeft aan de hele onderwijsorganisatie. Samen met medewerkers, ouders en maatschappelijke partners werken veel schoolbesturen elke vier jaar aan een strategische koers. Dit is vaak een uitdagende reis, met als hoogtepunt de presentatie van het eindresultaat. Daarna is het werk nog niet gedaan. Adviseur Janneke Dijke: “Na de presentatie van de koers volgt misschien nog wel de grootste uitdaging: hoe houd je het koersplan top of mind in de organisatie en hoe zorg je ervoor dat medewerkers weten wat het koersplan voor hun werk betekent?"

Gelijke toegang tot VO-scholen is een kwestie van organiseren én communiceren

Gelijke toegang tot VO-scholen is een kwestie van organiseren én communiceren

Vrije schoolkeuze is een groot goed in het Nederlands onderwijssysteem. Steeds vaker zijn er middelbare scholen die meer aanmeldingen krijgen dan dat ze plek hebben. Andere scholen hebben te weinig leerlingen. De manier waarop de plekken dan worden verdeeld verschilt per regio en per school. Dit werkt ongelijkheid in de hand. Een doelgericht, gezamenlijk toelatingsbeleid kan de gelijke toegang beschermen als alle schoolbesturen binnen een gemeente of regio eraan meedoen. Als dit proces wordt ingegaan, vraagt dit van begin af aan om organisatie én goede communicatie.