Blogs

Maak ouderapp en ouderportaal toegankelijk voor álle ouders

Maak ouderapp en ouderportaal toegankelijk voor álle ouders

Veel scholen werken met digitale platforms zoals een ouderapp of een ouderportaal. Dit kunnen efficiënte communicatiekanalen zijn, maar het is niet vanzelfsprekend dat alle ouders er goed mee om kunnen gaan. Een groep ouders blijkt moeite te hebben met handelingen die wij vanzelfsprekend vinden, zoals inloggen of mailen. Met deze opstapjes kom je deze ouders tegemoet.
Goed overkomen, ook via de webcam

Goed overkomen, ook via de webcam

Vergaderen via Teams is inmiddels net zo ingeburgerd als het sturen van een e-mail. Communiceren wordt steeds digitaler. De webcam is in principe een communicatiemiddel, waarmee je jezelf presenteert. Tijdens gesprekken met bijvoorbeeld je medewerkers, de MR of ouders, is het belangrijk dat je goed overkomt en een professionele indruk achterlaat. Natuurlijk moet ook de boodschap de ander goed kunnen bereiken. Deze tips en trucs helpen hierbij.

Cultuurverandering? Neem je team mee!

Cultuurverandering? Neem je team mee!

Scholen vragen vaak ondersteuning bij het veranderen van de cultuur. De directeur of bestuurder wil wel veranderen, maar het team niet. Tijdens gesprekken met het team, zien medewerkers het juist andersom. Zij willen wel veranderen, maar de directeur begrijpt het niet. Voor iedere verandering heb je elkaar nodig. Maar wat doe je als je elkaar niet weet te vinden?

Gooi eens een hengeltje uit in een andere vijver

Gooi eens een hengeltje uit in een andere vijver

Wist je dat 55 procent van de Nederlanders niet actief zoekt naar een nieuwe baan, maar wel openstaat voor een jobswitch? Scholen of besturen storten zich bij de werving van nieuwe leerkrachten vooral op actief werkzoekenden. Denk ook eens aan latent werkzoekenden, vaak een vergeten doelgroep. Is het in de regio van jouw school of schoolbestuur lastig om onderwijzend personeel te vinden? Gooi eens een hengeltje uit in een andere vijver!
Doelen stellen op de juiste manier

Doelen stellen op de juiste manier

Het is half januari 2019 en het zou zomaar kunnen dat je je goede voornemens en doelen op 2 januari alweer vergeten was. In een workshop die ik gaf vroeg ik aan de deelnemers om hun doelen op te schrijven. Wat mij direct opviel, was dat meer dan 90% van de doelen omschreven was op een manier die niet ondersteunend en zelfs nadelig was voor het bereiken ervan. Ook als de doelen SMART waren geformuleerd. Als je wilt weten hoe je doelen formuleert zodat je ze wél kunt bereiken, dan is dit artikel voor jou interessant.
1 2