Blogs

We have a dream
“De kracht van rebranding is de kracht van herkend en begrepen worden”. We deelden dit artikel eerder in onze Update en het staat met stip bovenaan onze meest gelezen artikelen. Daar zijn we blij mee, want dat betekent dat de noodzaak van een duidelijke merkidentiteit ook in het onderwijs terrein wint. Voor wie dat absoluut geldt, is scholengroep Zonova. Onze rebranding voor dit bestuur in Amsterdam Zuidoost was zó krachtig, dat we in korte tijd de complete aankleding voor de Zonova medewerkersdag mochten verzorgen, inclusief een inspirerende aftermovie. Het resultaat is absoluut de moeite waard om te bekijken.

Calamiteit of crisis? Houd grip op de communicatie
Een bedreiging, sterfgeval of grensoverschrijdend gedrag. Je bent er nooit op voorbereid, en misschien denk je wel dat een calamiteit je deur voorbij gaat. Met gemiddeld vier calamiteiten per week weten wij bij Huis Communicatie wel beter. Snel en zorgvuldig handelen is noodzakelijk. We geven in dit artikel enkele richtlijnen.

Bereik laaggeletterde ouders met deze tips
1 op de 9 ouders van schoolgaande kinderen is laaggeletterd. Kinderen worden, mede door de implementatie van digitale geletterdheid in het curriculum, digitaal steeds vaardiger. Dat geldt niet voor alle ouders. Digitale en schriftelijke vaardigheden zijn voor een groep ouders helemaal niet vanzelfsprekend, maar heel lastig. Om hen via de ouderapp of het ouderportaal toch te bereiken, kun je als school gelukkig het een en ander doen.
_(1).png?1704990064=)
Toe aan een nieuw logo?
Een fusie, een nieuwe schoolnaam of gewoon toe aan een nieuw logo? Er zijn verschillende elementen waar je rekening mee moet houden. Grada Huis, één van de directeuren van Huis Communicatie heeft tientallen onderwijsorganisaties aan een mooi logo geholpen. Lees waar zij op let.

Framing maakt je verhaal onvergetelijk
Kleine verschillen in hoe dingen worden gezegd, kunnen grote effecten hebben op onze beslissingen. We kennen allemaal wel voorbeelden uit prive en werk. Het hoe je een boodschap communiceert, typeren wij als ‘framing’. Iedereen zet framing in, bewust en onbewust, de één meer dan de ander. Framen hoeft niet vanuit slechte intenties te zijn, maar heeft onbedoeld een negatief imago. Bewust je boodschap versterken via framing, daar is niets mis mee. Maar wat is framing en hoe zet je dat in?