Blogs

Communicatietrainingen op maat

Communicatietrainingen op maat

Ben je als academie, schoolbestuur of school op zoek naar een communicatietraining? Laat het ons weten! Wij bieden diverse trainingen aan. Andere wensen? Wij gaan met je in gesprek en ontwikkelen een training op maat.

Training Kort en bondig schrijven

Training Kort en bondig schrijven

Vind je schrijven lastig? Zit je lang op een tekst voor een nieuwsbrief of schoolgids te broeden en ben je dan nog niet tevreden? Tijdens de training Kort en bondig schrijven leer je in één dagdeel keuzes maken in wat je wel en niet opschrijft.
Tover het jaarverslag om tot een blikvanger

Tover het jaarverslag om tot een blikvanger

Het opstellen van een jaarverslag is elk jaar weer een flinke klus. Het samenstellen lijkt soms een onoverzichtelijk proces en vormt een grote belasting voor de organisatie. Het jaarverslag wordt elk jaar dikker. Je vraagt je soms af wie het, behalve de Inspectie voor het Onderwijs, überhaupt leest. Doe je voordeel met onze vier tips en maak van het jaarverslag een blikvanger die door meer mensen dan alleen de inspectie wordt gelezen.
Strategische koers saai? Helemaal niet!

Strategische koers saai? Helemaal niet!

Als schoolbestuur wil je koers bepalen. Met elkaar vaststellen wat je belangrijk vindt in je onderwijs. Wat je de komende jaren wilt bereiken. Of je kernwaarden nog eigentijds zijn en passen bij hoe de scholen en het bestuur zich ontwikkeld hebben. Het ontwikkelen van een strategisch koersplan is van het begin tot het eind een gezamenlijke reis, die wordt afgelegd met medewerkers, leerlingen, ouders en stakeholders. Als de ingrediënten zijn bepaald, rest er nog een laatste vraag: hoe schrijven we het aantrekkelijk op?

Eye-openers tijdens training Kort en bondig schrijven

Eye-openers tijdens training Kort en bondig schrijven

Je vindt schrijven een moeizaam proces. Uren schaaf je aan je tekst voor die ouderbrief. Als je ‘m uiteindelijk verzonden hebt, ben je nóg niet tevreden. Herkenbaar? Wel voor de schooldirecteuren die onlangs meededen aan onze training Kort en bondig schrijven. Het gaf hen veel eye-openers, waarmee ze dezelfde ochtend nog aan de slag gingen. Op donderdag 30 januari en woensdag 5 februari geven we de training opnieuw. Je kunt je nu aanmelden.

1 2