MEESTERS in onderwijscommunicatie

Wij zijn thuis in het onderwijs. Als enige communicatie- en adviesbureau werken wij specifiek voor deze sector. Onze communicatieadviseurs hebben een brede ervaring in communicatie, advisering, marketing én organisatieontwikkeling. En dat niet alleen: stuk voor stuk delen zij hun liefde voor het onderwijs. Hoe dat zo gekomen is en waarom zij specifiek voor deze sector hebben gekozen, leggen ze graag zelf aan je uit.

Lees hier onze kennismakingsfolder


HIER stellen we onszelf aan je voor

Marieke

Marieke de Kok

E-mail: mdekok@huiscommunicatie.nl
Telefoon: 0252 343648


Waar hecht je waarde aan in je werk? 
Eerlijkheid en vertrouwen zijn heel belangrijk in mijn werk. Ik geloof in de kracht van dingen samen doen en schouder aan schouder naar een einddoel groeien. Dat lukt alleen als er vertrouwen is van beide kanten. Als adviseur voel ik me oprecht betrokken bij de organisatie en dat betekent dat ik graag ietsje harder loop. 

Hoe zag je loopbaan er tot nu toe uit? 
Ik studeerde af in politieke dagbladjournalistiek aan de Hogeschool van Utrecht. Ik heb tien jaar als journalist gewerkt voor een uitgever van regionale dagbladen. Politiek en onderwijs waren mijn specialismen. In 2017 maakte ik de overstap naar Huis Communicatie sindsdien voel ik me honderd procent op mijn plek. Ik geniet elke dag van mijn werk. 

Hoe ziet jouw werkdag eruit? 
Het leukste aan mijn werk is de afwisseling. Geen school is hetzelfde, het lerarentekort pakt overal nét iets anders uit, elk bestuur heeft zijn eigen uitdagingen en dromen. Mijn werkzaamheden zijn heel divers en dat zie je terug in mijn werkdag. Redactiewerkzaamheden, vormgeving, advies en begeleiding wisselen elkaar af. En dat is precies waar ik van houd. 

Janneke

Janneke Dijke

E-mail: jdijke@huiscommunicatie.nl
Telefoon: 0252 343648


Met welke 3 woorden zou een ander je omschrijven?
Mensen met wie ik werk noemen mij toegewijd, betrouwbaar en doelgericht. Deze eigenschappen helpen mij in mijn werk bij Huis Communicatie. Mijn toewijding maakt me zeer betrokken bij de school of het schoolbestuur dat ik adviseer. Een scherp en analytisch geheugen, goede planningsvaardigheden en verantwoordelijkheid maken mij een betrouwbare samenwerkingspartner. Doelgericht zijn helpt om samen met de school of het schoolbestuur waarvoor ik werk te focussen op wat we willen bereiken.  

Waarom heb ik voor dit werk gekozen?
In mijn werk komen mijn passies samen. Een van mijn passies is het onderwijs. Door scholen en schoolbesturen te adviseren en ondersteunen kan ik bijdragen aan beter onderwijs. Schrijven is een andere passie. Snel doordringen tot de kern, lastige materie aantrekkelijk verwoorden: ik leerde het als journalist en help er nu scholen en besturen mee. Werken bij Huis Communicatie betekent werken bij een groeiend bureau waar ik anderen kan coachen en zelf elke dag leer.

Waarom communicatie?
De toon maakt de muziek, zeggen ze, en daarmee vat je meteen het doel van goede communicatie samen. Veel mensen kunnen aardig verwoorden wat ze bedoelen. Maar nadenken over hoe dat overkomt bij de ander, dát is een vak: het vak van communicatie. Mensen goed informeren, interesseren, enthousiast maken, en als dat nodig is onrust wegnemen of overtuigen: ik vind het een sport om daar elke keer weer de juiste, originele woorden en beelden voor te vinden, die passen bij de eigenheid van de school of het schoolbestuur.

Léonie

Léonie van der Geest

E-mail: lvandergeest@huiscommunicatie.nl
Telefoon: 0252 343648


Waarom heb ik voor dit werk gekozen? 
In communicatie kan ik veel van mijn karakter kwijt: brede belangstelling, nieuwsgierigheid en liefde voor tekst en taal. De ene keer interview ik een bestuurder over professionalisering, dan praat ik met middelbare scholieren over een gewonnen ontwerpwedstrijd of ik brainstorm met een team leerkrachten hoe hun school meer leerlingen zou kunnen trekken. Het is boeiend om zo steeds nieuwe mensen, scholen en besturen beter te leren kennen. Ik vind het mooi om deze verhalen op te mogen tekenen. Of juist te worden ingevlogen als er nog geen duidelijk verhaal is. Dan gaan we eerst kijken: wat is precies je vraag of de uitdaging en hoe kunnen we je daarbij het beste ondersteunen? Dat samen ontrafelen is een leuke puzzel die nooit verveelt.   
 

Ellen

Ellen Schermer

E-mail: eschermer@huiscommunicatie.nl
Telefoon: 0252 34 36 48


Wat doe jij bij Huis Communicatie?
Ik ben verantwoordelijk voor de financiële administratie van Huis Communicatie. Heb je een vraag over een factuur, dan kun je bij mij terecht. Ik denk graag met onze klanten mee en hou van duidelijke communicatie. Zijn er problemen, dan doe ik mijn best om deze snel en adequaat op te lossen.

Hoe kunnen we jou het beste omschrijven?
Ik hou niet van oeverloos gepraat, maar ben een echte aanpakker. Ik werk efficiënt en doelgericht. Wat ik van anderen hoor is dat ze mij omschrijven als een positieve doorzetter. Dat is natuurlijk mooi om te horen en zie ik als een groot compliment. 

Talitha

Talitha Huis

E-mail: talitha@huiscommunicatie.nl
Telefoon: 0252 343648


Met welke 3 woorden zou een ander je omschrijven? 
Doelgericht, precies en ondernemend. Uitdaging halen uit mijn werk, dat vind ik belangrijk. Elk soort project pak ik graag met beide handen aan en daarbij is een goed resultaat voor mij een pre.

Wat vind je mooi aan dit werk?
Het werken met verschillende klanten en opdrachten. Een dag is nooit hetzelfde en dat maakt het werken binnen Huis Communicatie zo leuk. We werken aan hele grote opdrachten, maar ook kleine. Met alle opdrachten draag ik een steentje bij aan het onderwijs en de tevredenheid van de klant. 

Waarom communicatie?
Communicatie wordt soms een beetje onderschat, terwijl het een van de belangrijkste dingen is in alle processen, uitingen, middelen en dagelijkse omgang. Alles bevat communicatie en dat maakt het interessant. 

Angela

Angela Oud-Blijleven

E-mail: aoud@huiscommunicatie.nl
Telefoon: 0252 343648


Met welke 3 woorden zou een ander je omschrijven
Mijn omgeving omschrijft mij als toegankelijk, creatief en betrokken. Elkaar enthousiasmeren en prettig samenwerken vind ik belangrijk in mijn werk. Op die manier kan je met elkaar het beste uit een project halen en dat is natuurlijk waar het om draait!

Waarom heb ik voor dit werk gekozen? 
Ik heb werkervaring opgedaan bij diverse werkgevers en ik vind het een hele mooie uitdaging om mij nu in te zetten voor de onderwijssector. Het werken met én voor mensen is wat mij motiveert en aanspreekt in het onderwijs. Geen dag en geen opdracht is hetzelfde, dat maakt het werk extra interessant. 

Waar hecht je waarde aan in je werk?

Het creëren van creatieve content, samenwerken en ontzorgen is waar mijn kracht ligt. In de huid kruipen van de doelgroep, zoeken naar het beste communicatiemiddel waarin beeld en tekst elkaar versterken, vind ik ontzettend leuk om te doen. Een resultaat waar je samen trots op kan zijn is mijn streven!

Jonathan

Jonathan Smit

E-mail: jsmit@huiscommunicatie.nl
Telefoon: 0252 343648


 

Daisy

Daisy van Burik

E-mail: dvanburik@huiscommunicatie.nl
Telefoon: 0252 343648



Waarom heb je voor dit werk gekozen?
Communicatie is een vak waarin je gevoel, creativiteit én ondernemerschap kwijt kunt. Daarnaast is het zo veelzijdig; van heel operationeel tot hersenkrakende strategische vraagstukken, je kunt jezelf blijven uitdagen. Voor mij de ideale combinatie.

Hoe ben je als collega?
Ik vind de sfeer binnen een bedrijf enorm belangrijk. Dit is één van de redenen waarom ik voor Huis Communicatie gekozen heb, vanaf de eerste kennismaking voelde ik dat het goed zit. Ik denk dat je dit als bureau ook uitstraalt naar klanten en opdrachtgevers en dat het terug te zien is in de kwaliteit van je werk.

Je ziet je collega’s over het algemeen vaker dan je vrienden, daarom doe ik echt mijn best om die tijd zo fijn en gezellig mogelijk te maken. Oog hebben voor elkaar en zorgen dat collega’s zich gewaardeerd voelen, dat zorgt ervoor dat iedereen ’s morgens weer met plezier naar kantoor komt. 

Wat houdt jouw werk bij Huis Communicatie in?
Ik houd mij bezig met heel veelzijdige projecten: het ene moment schrijf ik een schoolgids, de week erna ontwikkel ik samen met een school en ontwerper een nieuwe huisstijl of geef ik advies over arbeidsmarktcommunicatie. Mijn ervaring in marketingcommunicatie, employer branding en projectmanagement kan ik elke dag weer inzetten. Daarnaast ontwikkel ik mijn kennis over het onderwijs en de kinderopvang, uitgeleerd ben ik nooit! 

Onze klanten zijn niet alleen opdrachtgever maar echt partners en dat vind ik heel bijzonder. Veel bedrijven schrijven uitgebreide plannen hoe ze zo’n relatie kunnen creëren, tussen ons team en het onderwijs ontstaat die chemie heel natuurlijk.  Waarschijnlijk komt dat door de gedeelde liefde voor dat onderwijs en ons gezamenlijke doel: goed onderwijs voor alle kinderen.
 

Rowan

Rowan Claassen

E-mail: rclaassen@huiscommunicatie.nl
Telefoon: 0252 343648


 

Martijn

Martijn van Lith

E-mail: mvanlith@huiscommunicatie.nl
Telefoon: 0252 343648


Waarom heb je voor dit werk gekozen?
Bij Huis Communicatie komen twee dingen samen die mij na aan het hart liggen: onderwijs en communicatie. Als neerlandicus ben ik altijd al met taal bezig geweest. Hier krijg ik de kans om deze liefhebberij in te zetten in de mooie en uitdagende sector die het onderwijs is.

Waar hecht je waarde aan in je werk?
In algemene zin vind ik vertrouwen heel belangrijk. Als dat er van beide kanten is, komt het beste in mensen naar boven. Daarnaast vind ik het mooi als ik nieuwe dingen kan leren in mijn werk. Want leerling blijf je voor je leven.

Met welke drie woorden zou een ander je omschrijven?
Mensen die me kennen, omschrijven mij als betrouwbaar, creatief en optimistisch. Daar ben ik het wel mee eens.

Grada

Grada Huis

E-mail: ghuis@huiscommunicatie.nl
Telefoon: 0252 343648
Mobiel: 06 53228246


Waar hecht je waarde aan in je werk?
Huis Communicatie heeft vier kernwaarden van waaruit wij werken: moed, compassie, succes en sprankelend. Deze kernwaarden zijn gekoppeld aan waar ik waarde aan hecht aan mijn werk en vormen mijn dagelijkse anker. Heb moed om jezelf te willen zijn, om een ander geluid te laten horen, ook al krijg je tegengas. Mijn werk kan ik alleen goed doen in compassie met de ander. Vaak kom ik bij besturen en scholen waar veel gebeurd is en niet altijd de juiste besluiten zijn genomen. Juist dan is compassie met de ander zo belangrijk. Kijk positief naar de ander. Succes in mijn werk geeft vleugels. Hoe stimulerend is het als je complimenten krijgt dat je het goed gedaan hebt. Als je een ingewikkeld communicatie- of organisatieprobleem samen met de ander weer de goede kant op hebt gekregen. En sprankelend: het borrelt bij mij bijna elke dag van de ideeën. Ik hou niet van dikke rapporten en adviezen, waarvan ik van te voren weet dat ze toch in de kast belanden. Het gaat om vernieuwend en structureel bezig zijn, niet om papier. Het gaat om vertrouwen en relatie. Nieuwe ideeën en invalshoeken maken het meedenken sprankelend voor zowel de klant, mijn medewerkers als voor mij.

Waarom communicatie en organisatieontwikkeling?
In alle in- en externe projecten, processen, nieuwe ideeën en knelpunten is communicatie van eminent belang. Nog steeds wordt een goede communicatie onderschat en krijgt iemand het in zijn portefeuille erbij geschoven, want wie kan nu geen tekstje schrijven? Terwijl geen bestuurder of schoolleider het in zijn hoofd zou halen om de financiële afdeling bij iemand onder te brengen die het “wel leuk vindt”. Het meewerken aan de opzet van een IKC, het ontwikkelen van een schoolconcept of het samen onder woorden brengen welke ambities er zijn: goede communicatie is onmisbaar. En omdat dat altijd weer blijkt, vind ik het heerlijk om met zo veel gevarieerde opdrachten te werken. Ik voel me gezegend dat ik dit mooie vak iedere dag weer mag uitoefenen, samen met een kwaliteitsteam aan adviseurs die net als ik van het vak en van het onderwijs houden.

Waarom onderwijs?
Alles wat in de samenleving gebeurt, vind je terug in het onderwijs. De mooie ontwikkelingen, de grote landelijke problematiek, de plattelandsproblematiek met krimpgebieden, veranderingen in de arbeidsmarkt, veiligheidsvragen, noem maar op. We werken met mensen van allerlei leeftijden, met wisselende ambities en competenties. Als je dat overzicht legt op alle onderwerpen, projecten en processen die er in een bestuurlijke en schoolorganisatie spelen, dan krijg je een fantastische plattegrond waar ik goed de weg in weet. Tegelijkertijd hou ik altijd voor ogen waarvoor en voor wie we werken. Uiteindelijk gaat het erom dat iedere leerling goed onderwijs krijgt waarmee hij zich kan ontwikkelen tot een liefdevol en gelukkig mens. Dan komt toch weer die compassie om de hoek kijken…

Irene

Irene Boer

E-mail: iboer@huiscommunicatie.nl
Telefoon: 0252 343648


Waarom communicatie?
Communicatie is overal. Dat vind ik zo mooi. In tekst, beeld, maar ook in je eigen houding bijvoorbeeld. Het intrigeert me hoe je door je manier van communiceren je doel kunt bereiken, maar de plank ook volledig mis kunt slaan. Dat zie je ook in het onderwijs. Natuurlijk help ik graag om juist dat te voorkomen. Communicatie is echt een vak, dat wordt helaas nog vaak onderschat.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Dat is bijna elke ochtend weer een verrassing. Ik werk voor scholen en schrijf bijvoorbeeld nieuwsbrieven, webteksten en schoolgidsen. Maar ik doe ook veel voor onze eigen interne communicatie. Denk aan de maandelijkse update die – hopelijk – iedere maand in je mailbox verschijnt, mailings naar schoolbesturen, berichten op onze LinkedIn pagina, de vormgeving en inhoud van huiscommunicatie.nl, het schrijven en vormgeven van inspiratiefolders (zoals deze: Hybride werven, zo doe je dat!), blogberichten en noem het maar op. Die combinatie zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan de slag ga.

Wat maakt dit vak zo mooi?
Voordat ik in 2019 bij Huis Communicatie aan de slag ging, heb ik voor diverse commerciële bedrijven gewerkt. Ook dat heb ik met veel plezier gedaan. Maar werken voor de onderwijssector geeft zoveel meer voldoening. Bij Huis Communicatie willen we scholen, schoolbesturen en andere onderwijsorganisaties versterken, samen streven we naar goed onderwijs voor alle leerlingen. Dat mijn collega’s en ik daar een bijdrage aan kunnen leveren, vind ik een eer.

Tessa

Tessa Verdegaal

E-mail: tverdegaal@huiscommunicatie.nl
Telefoon: 0252 343648


Waarom communicatie?
Communicatie is een prachtig en veelzijdig vak. Iedere dag weer zijn we bezig met een boodschap zo krachtig mogelijk over te brengen bij de doelgroep. Daarbij het juiste kanaal te nemen met een passende tone of voice vind ik heel interessant. Communicatie is een vak waar ik mijn creativiteit in kwijt kan, met woorden én met beeld. Daar word ik iedere dag weer blij van!

Waarom onderwijs?
Het onderwijs heeft me altijd getrokken. Dat is niet zo gek met flink wat familieleden in het onderwijs, waaronder mijn opa. Goed onderwijs geeft kinderen de kans om het beste uit zichzelf te halen. Wat mijn werk interessant maakt, is dat wat ik doe, er ook voor een ander toe doet. Dat je echt iets betekent voor een ander. Dat ik met mijn werk voor Huis Communicatie daar voor het onderwijs aan kan bijdragen maakt me trots.

Waar mogen opdrachtgevers je voor bellen?
Ik ben een allround communicatieadviseur en redacteur. Ondanks dat ik oorspronkelijk uit een andere sector kom, weet ik me goed in het onderwijsveld te bewegen. Dat ik mag werken bij Huis Communicatie dat zich richt op onderwijs is precies waar ik van geniet. Ik fiets dan ook iedere dag met plezier naar mijn werk! 

Marjoleine

Marjoleine van der Spek

E-mail: mvanderspek@huiscommunicatie.nl
Telefoon: 0252 343648


 

Cindy

Cindy Zelen

E-mail: czelen@huiscommunicatie.nl
Telefoon: 0252 343648

Waar hecht je waarde aan in je werk?
In mijn werk ga ik voor kwaliteit en ben ik resultaatgericht. Als we doelen stellen willen we die ook halen. Ik hou van structuur en plannen, en dat helpt daarbij. Een goede samenwerking, persoonlijk contact en open communicatie maken mijn werk het leukst. Net als variatie, wat ik hier volop vind, met de verschillende producten die we maken en organiseren. Of het nou een website is, een magazine, folder, infographic, workshop of event… alles begint met een goed (communicatie)plan. Ik ben het liefst betrokken bij het hele proces, van de eerste brainstorm tot het moment dat een product vers van de drukker komt, online gelanceerd wordt of live plaatsvindt. En dat is precies wat ik hier bij Huis Communicatie doe.

Waarom communicatie?
Je kunt een winkel hebben waar je de meest fantastische dingen maakt en aanbiedt, maar als je etalage niet representatief is voor wat er binnen gebeurt, trek je niet de juiste bezoekers. In die etalage kun je laten zien wat jou bijzonder maakt. Zonder neonlichten of verkooppraatjes, maar door je te onderscheiden met een creatieve invulling. Deze metafoor gaat op voor elke branche. Ook voor het onderwijs. Lesgeven of een school besturen is een vak, dat doe ik je niet na. Communiceren is ook een vak. En daar help ik jou graag bij. Want ik ben juist goed in verwoorden wat een ander wil vertellen; over al het moois in zijn of haar winkel. Zullen we samen die etalage gaan inrichten?

Met welke 3 woorden zou een collega je omschrijven?
Sociaal, creatief en kritisch.
Sociaal, ik heb en maak het graag gezellig met collega’s en met de mensen met wie ik samenwerk buiten ons kantoor.
Creatief, ik krijg energie van nieuwe dingen bedenken en probeer daarin origineel te zijn. 
Kritisch, omdat ik het liefst wil dat alles perfect is. Inmiddels heb ik overigens geleerd dat niet perfect ook heel mooi of goed kan zijn. Maar ik blijf er wel naar streven.