Blogs

Leerlingenwerving: blijf ook na de open dag top of mind

Leerlingenwerving: blijf ook na de open dag top of mind

De leerlingenwerving is in volle gang. Grote kans dat er binnenkort een open dag op de schoolkalender staat. Iedere school hoopt natuurlijk dat de groep-8 leerlingen na de open dag zo enthousiast zijn dat ze zich helemaal thuis voelen zodat een aanmelding alleen nog een formaliteit is. Wil je de kans op een aanmelding vergroten, blijf dan ook na de open dag top of mind bij de toekomstige brugklassers en hun ouders.  
Genderneutraal schrijven

Genderneutraal schrijven

Voetballertjes die Frenkie de Jong of Lieke Martens willen zijn. Jongeren die ontdekken wie ze zijn en waar ze bij horen. Kinderen die houden van ballet, rugby, Lego Ninjago, regenboogeenhoorns – of juist helemaal niet. Hoe communiceer je met al die verschillende leerlingen? En hun (co-, bonus-, plus-) ouders? Onze adviseur Martijn van Lith heeft een liefde voor de Nederlandse taal en cultuur en ging op onderzoek uit. Lees hier zijn tips voor genderneutraal schrijven in het onderwijs. 

Eerst begrijpen dan begrepen worden

Eerst begrijpen dan begrepen worden

In de NRC staat op de achterpagina regelmatig een foto van een stapel boeken die iemand nog moet lezen, maar waar hij/zij niet aan toekomt. Zo’n stapel heb ik ook, dus deze kerstvakantie besloot ik deze stapel mee te nemen naar ons vakantieadres. Natuurlijk zwichtte ik als eerste voor de tweede non-fictie van Raynor Winn: De Wilde Stilte (een aanrader!). Er lag ook een gouwe ouwe op de stapel. Een boek dat ik vaak heb gelezen, uitgeleend (aan wie ook alweer?), dus opnieuw gekocht. Keurig gebonden, met een stevige groene voorkant, begon ik weer aan ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ van Stephen R. Covey. En opnieuw pakte de inhoud me bij m’n lurven. 
Fijne feestdagen namens ons allemaal

Fijne feestdagen namens ons allemaal

Met de feestdagen voor de deur willen we graag onze kerstwens met jullie delen. 
Mogelijk verbod op TikTok

Mogelijk verbod op TikTok

Met maar liefst 3 miljoen (veelal jonge) Nederlandse gebruikers kunnen we niet om TikTok heen. De helft van de Nederlandse TikTokkers brengt zelfs dagelijks een bezoek aan dit populaire platform. Met de juiste content heb je tegen lage productiekosten een gigantisch bereik. Het recent door TikTok afgekondigde nieuwe privacybeleid voor de EU zet grote vraagtekens bij de veiligheid van het platform. Ben je actief op TikTok of heb je plannen om te starten, lees dan hier de laatste ontwikkelingen. 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...