Blogs

Een website bouwen in WordPress. Doen of niet?

Een website bouwen in WordPress. Doen of niet?

Voor het onderhouden van een website log je in aan de ‘achterkant’ van de site in het beheersysteem, oftewel in het Content Management Systeem (CMS). Hier kun je bijvoorbeeld teksten aanpassen, linkjes wijzigen of foto’s uploaden. Het bekendste CMS is misschien wel het open source beheersysteem van WordPress. Voor ons websiteaanbod werken wij bewust met een gesloten beheersysteem. Onze websites zijn hierdoor beter beveiligd, dus scholen en besturen ook. 
Mystery guest toont blinde vlek bij leerlingwerving

Mystery guest toont blinde vlek bij leerlingwerving

Leerlingen werven kan knap lastig zijn. Hoe bereik je de tieners van nu? Een quick scan en een bezoek van een mystery guest geven je antwoorden waar je als school verder mee kunt.

Elk schooljaar is het weer spannend: hoeveel inschrijvingen krijg je binnen en is dat meer of minder dan vorig jaar? Als het aantal aanmeldingen tegenvalt, staat de school voor een nieuwe vraag. Waar komt de daling vandaan? Wellicht zijn er demografische ontwikkelingen. In veel gevallen blijkt echter dat de werving onvoldoende aansluit bij de jongeren van nu.

Ontdek onze drie bestuursabonnementen

Ontdek onze drie bestuursabonnementen

Huis Communicatie biedt speciaal aan schoolbesturen het bestuursabonnement ‘Communicatieprofs, een abonnement op goede onderwijscommunicatie’. Het werkt als volgt: één van onze enthousiaste communicatieprofessionals gaat met veel plezier voor jullie aan de slag. Deze adviseur is het vaste aanspreekpunt en een fijne sparringpartner waar je altijd op kunt terugvallen en die graag een stapje harder loopt. Met heldere afspraken die gedurende het jaar opgepakt worden, kun je erop rekenen dat de communicatie professioneel en zorgvuldig wordt opgepakt. Veel besturen hebben ons abonnement al ontdekt. 
Werk online aan je identiteit voor een sterkere positie

Werk online aan je identiteit voor een sterkere positie

Is de ouder van nu anders dan die van vroeger? Absoluut, maar iedere ouder wil nog steeds het beste voor zijn of haar kind. Dat verandert niet. De manier waarop de ouder het beste voor zijn kind probeert te zoeken wél. Online gaat een wereld aan informatie voor ouders open. Staat jouw school of bestuur daar tussen? Grote kans dat hier verbeteringen mogelijk zijn. Welke kansen er nog liggen lees je hier. 

“Het ziet er aantrekkelijk uit en is inhoudelijk sterk”

“Het ziet er aantrekkelijk uit en is inhoudelijk sterk”

Arjan Dorst, voorzitter CvB PCPO Capelle-Krimpen over de nieuwe koers 

Tijdens een drukbezochte inspiratiedag begin oktober presenteerde Stichting PCPO Capelle-Krimpen haar nieuwe koersplan: Samenwerken aan inclusiever en toekomstgericht onderwijs. Wij mochten ondersteunen bij de gesprekken in het traject van de totstandkoming van het koersplan, waarbij we PCPO Capelle-Krimpen hielpen zoeken wat precies de focus is voor de komende vier jaar. Vervolgens hebben we het koersplan geschreven en vormgegeven. Ook een animatie en visual volgden. Bestuurder Arjan Dorst vertelt over de samenwerking en natuurlijk laten we het eindresultaat zien.  
 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...