Blogs

Snapchat up, twitter down

Snapchat up, twitter down

Social media onderzoek 2023

Je vindt ze op social media. Nieuwe leerlingen, ouders en potentiële nieuwe collega’s. Ook dit jaar zijn Nederlanders weer meer te vinden op de socials dan vorig jaar. We besteden gemiddeld maar liefst 114 minuten per dag op onze online kanalen. Dat blijkt uit het Nationale Social Media Onderzoek. 
Vissen in de vijver van latent werkzoekenden

Vissen in de vijver van latent werkzoekenden

De tijd dat je je als school of bestuur alleen kunt richten op actief werkzoekenden voor het invullen van openstaande vacatures is voorbij. Vis in een andere vijver en ga op zoek naar latent werkzoekenden: zij die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan, maar wel openstaan voor een jobswitch. 
Een week per jaar is onze collega Cindy onbereikbaar

Een week per jaar is onze collega Cindy onbereikbaar

Ze schrijft communicatieplannen, draait haar hand niet om voor de begeleiding van een koersplan, ontwikkelt mooie video’s en begeleidt fotoreportages. Zelfs als ze onverwacht de pers te woord moet staan tijdens een calamiteit, doet ze dat zonder te twijfelen. Maar één week per jaar laat onze adviseur Cindy alles uit haar handen vallen. Naast een harde werker, is zij namelijk ook een fervent carnavalsvierder én artiest.
In een goede website moet je blijven investeren

In een goede website moet je blijven investeren

Er is een nieuwe website voor de school of het bestuur ontwikkeld, gefeliciteerd! Daar heb je de komende maanden geen omkijken meer naar, toch? Niets is minder waar. Een goede website valt of staat met het blijven onderhouden van de site. Hetzelfde geldt voor de social mediakanalen. Door consequent en met enige regelmatig content online te plaatsen en te vernieuwen blijf je in beeld. En dat wil je. 
Genderneutraal schrijven

Genderneutraal schrijven

Voetballertjes die Frenkie de Jong of Lieke Martens willen zijn. Jongeren die ontdekken wie ze zijn en waar ze bij horen. Kinderen die houden van ballet, rugby, Lego Ninjago, regenboogeenhoorns – of juist helemaal niet. Hoe communiceer je met al die verschillende leerlingen? En hun (co-, bonus-, plus-) ouders? Onze adviseur Martijn van Lith heeft een liefde voor de Nederlandse taal en cultuur en ging op onderzoek uit. Lees hier zijn tips voor genderneutraal schrijven in het onderwijs. 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...