Blogs

Is de schoolgids al af?

Is de schoolgids al af?

Een goed geschreven schoolgids die ook nog mooi is vormgegeven is meer dan alleen een informatiebron. Het laat ouders zien wat de school te bieden heeft en het helpt hen bepalen of de school de juiste keuze voor hun kind is. Samen met de school bepaalt Huis Communicatie de hoofdlijnen en uitstraling. Daarna ontzorgen we de school volledig en nemen we de redactie en vormgeving voor onze rekening. Behoefte aan ondersteuning? Laat het ons weten, Huis Communicatie helpt u graag.
Bezoek de school met een virtuele tour in 3D

Bezoek de school met een virtuele tour in 3D

Een virtuele tour in 3D is dé manier om potentiële nieuwe leerlingen kennis te laten maken met de school. Dit biedt  - ook op afstand - een goed beeld van de school. Bij zo’n tour ‘lopen’ bezoekers virtueel door de school. Ze kunnen lokalen binnengaan, video’s bekijken, een speurtocht of proefjes doen. 
Nieuwe VO-leerlingen interesseren en vasthouden in coronatijd

Nieuwe VO-leerlingen interesseren en vasthouden in coronatijd

De periode tussen (virtuele) Open Dag en de inschrijving is dit jaar extra spannend voor VO-scholen. Met leerlingen uit groep 8 en hun ouders is vrijwel alleen digitaal contact mogelijk. Het goede nieuws is dat je ook in deze tijd veel kunt doen om ouders en leerlingen te informeren en interesseren. We delen vijf tips, van virtuele Open Dag tot de inschrijving zelf.  
We mailen! Minder werkdruk door grip houden op e-mail

We mailen! Minder werkdruk door grip houden op e-mail

Dit verhaal had ik graag eerder met je gedeeld. Natuurlijk had ik tijd ingepland om te schrijven. Maar m’n mailbox was ontploft na een weekje vakantie. Voor ik het wist was ik de ene mail na de andere aan het bekijken. En toen was het opeens tijd voor die belangrijke Teams-vergadering. Herkenbaar? Lees hier verder hoe je e-mail kunt gebruiken op een manier die wél werkt. Zo krijg je als onderwijsorganisatie meer voor elkaar met minder werkdruk.
Corona-proof werven in het vo

Corona-proof werven in het vo

Dit is het moment dat leerlingen zich gaan oriënteren op een school voor voortgezet onderwijs. De aangescherpte maatregelen hebben het niet makkelijker gemaakt om toekomstige leerlingen en hun ouders hartelijk te verwelkomen. Maar ook in deze tijd kun je leerlingen en ouders enthousiasmeren voor jouw school. Neem ze online mee!