Blogs

Eerst begrijpen dan begrepen worden

Eerst begrijpen dan begrepen worden

In de NRC staat op de achterpagina regelmatig een foto van een stapel boeken die iemand nog moet lezen, maar waar hij/zij niet aan toekomt. Zo’n stapel heb ik ook, dus deze kerstvakantie besloot ik deze stapel mee te nemen naar ons vakantieadres. Natuurlijk zwichtte ik als eerste voor de tweede non-fictie van Raynor Winn: De Wilde Stilte (een aanrader!). Er lag ook een gouwe ouwe op de stapel. Een boek dat ik vaak heb gelezen, uitgeleend (aan wie ook alweer?), dus opnieuw gekocht. Keurig gebonden, met een stevige groene voorkant, begon ik weer aan ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ van Stephen R. Covey. En opnieuw pakte de inhoud me bij m’n lurven. 
Fijne feestdagen namens ons allemaal

Fijne feestdagen namens ons allemaal

Met de feestdagen voor de deur willen we graag onze kerstwens met jullie delen. 
Mogelijk verbod op TikTok

Mogelijk verbod op TikTok

Met maar liefst 3 miljoen (veelal jonge) Nederlandse gebruikers kunnen we niet om TikTok heen. De helft van de Nederlandse TikTokkers brengt zelfs dagelijks een bezoek aan dit populaire platform. Met de juiste content heb je tegen lage productiekosten een gigantisch bereik. Het recent door TikTok afgekondigde nieuwe privacybeleid voor de EU zet grote vraagtekens bij de veiligheid van het platform. Ben je actief op TikTok of heb je plannen om te starten, lees dan hier de laatste ontwikkelingen. 
Een website bouwen in WordPress. Doen of niet?

Een website bouwen in WordPress. Doen of niet?

Voor het onderhouden van een website log je in aan de ‘achterkant’ van de site in het beheersysteem, oftewel in het Content Management Systeem (CMS). Hier kun je bijvoorbeeld teksten aanpassen, linkjes wijzigen of foto’s uploaden. Het bekendste CMS is misschien wel het open source beheersysteem van WordPress. Voor ons websiteaanbod werken wij bewust met een gesloten beheersysteem. Onze websites zijn hierdoor beter beveiligd, dus scholen en besturen ook. 
Mystery guest toont blinde vlek bij leerlingwerving

Mystery guest toont blinde vlek bij leerlingwerving

Leerlingen werven kan knap lastig zijn. Hoe bereik je de tieners van nu? Een quick scan en een bezoek van een mystery guest geven je antwoorden waar je als school verder mee kunt.

Elk schooljaar is het weer spannend: hoeveel inschrijvingen krijg je binnen en is dat meer of minder dan vorig jaar? Als het aantal aanmeldingen tegenvalt, staat de school voor een nieuwe vraag. Waar komt de daling vandaan? Wellicht zijn er demografische ontwikkelingen. In veel gevallen blijkt echter dat de werving onvoldoende aansluit bij de jongeren van nu.