Blogs

Een week per jaar is onze collega Cindy onbereikbaar

Een week per jaar is onze collega Cindy onbereikbaar

Ze schrijft communicatieplannen, draait haar hand niet om voor de begeleiding van een koersplan, ontwikkelt mooie video’s en begeleidt fotoreportages. Zelfs als ze onverwacht de pers te woord moet staan tijdens een calamiteit, doet ze dat zonder te twijfelen. Maar één week per jaar laat onze adviseur Cindy alles uit haar handen vallen. Naast een harde werker, is zij namelijk ook een fervent carnavalsvierder én artiest.
In een goede website moet je blijven investeren

In een goede website moet je blijven investeren

Er is een nieuwe website voor de school of het bestuur ontwikkeld, gefeliciteerd! Daar heb je de komende maanden geen omkijken meer naar, toch? Niets is minder waar. Een goede website valt of staat met het blijven onderhouden van de site. Hetzelfde geldt voor de social mediakanalen. Door consequent en met enige regelmatig content online te plaatsen en te vernieuwen blijf je in beeld. En dat wil je. 
Leerlingenwerving: blijf ook na de open dag top of mind

Leerlingenwerving: blijf ook na de open dag top of mind

De leerlingenwerving is in volle gang. Grote kans dat er binnenkort een open dag op de schoolkalender staat. Iedere school hoopt natuurlijk dat de groep-8 leerlingen na de open dag zo enthousiast zijn dat ze zich helemaal thuis voelen zodat een aanmelding alleen nog een formaliteit is. Wil je de kans op een aanmelding vergroten, blijf dan ook na de open dag top of mind bij de toekomstige brugklassers en hun ouders.  
Genderneutraal schrijven

Genderneutraal schrijven

Voetballertjes die Frenkie de Jong of Lieke Martens willen zijn. Jongeren die ontdekken wie ze zijn en waar ze bij horen. Kinderen die houden van ballet, rugby, Lego Ninjago, regenboogeenhoorns – of juist helemaal niet. Hoe communiceer je met al die verschillende leerlingen? En hun (co-, bonus-, plus-) ouders? Onze adviseur Martijn van Lith heeft een liefde voor de Nederlandse taal en cultuur en ging op onderzoek uit. Lees hier zijn tips voor genderneutraal schrijven in het onderwijs. 

Eerst begrijpen dan begrepen worden

Eerst begrijpen dan begrepen worden

In de NRC staat op de achterpagina regelmatig een foto van een stapel boeken die iemand nog moet lezen, maar waar hij/zij niet aan toekomt. Zo’n stapel heb ik ook, dus deze kerstvakantie besloot ik deze stapel mee te nemen naar ons vakantieadres. Natuurlijk zwichtte ik als eerste voor de tweede non-fictie van Raynor Winn: De Wilde Stilte (een aanrader!). Er lag ook een gouwe ouwe op de stapel. Een boek dat ik vaak heb gelezen, uitgeleend (aan wie ook alweer?), dus opnieuw gekocht. Keurig gebonden, met een stevige groene voorkant, begon ik weer aan ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ van Stephen R. Covey. En opnieuw pakte de inhoud me bij m’n lurven. 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...