Blogs

Tover het jaarverslag om tot een blikvanger

Tover het jaarverslag om tot een blikvanger

Het opstellen van een jaarverslag is elk jaar weer een flinke klus. Het samenstellen lijkt soms een onoverzichtelijk proces en vormt een grote belasting voor de organisatie. Het jaarverslag wordt elk jaar dikker. Je vraagt je soms af wie het, behalve de Inspectie voor het Onderwijs, überhaupt leest. Doe je voordeel met onze vier tips en maak van het jaarverslag een blikvanger die door meer mensen dan alleen de inspectie wordt gelezen.
Communiceren met de (G)MR: haal eruit wat erin zit

Communiceren met de (G)MR: haal eruit wat erin zit

Deel 2: hoe haal je meer uit de vergaderingen
In onze nieuwsbrief schrijven we een serie artikelen over medezeggenschap en communicatie. Dit is het tweede artikel waarin we nader ingaan op de vergaderingen zelf. Die hoeven niet saai te zijn en uren te duren. Er is veel meer te halen uit deze vergaderingen. Meer halen uit de vergadering? Misschien denk je eerder dat het wel een onsje minder zou mogen.

Ouders of leraren; iedereen kan ambassadeur zijn

Ouders of leraren; iedereen kan ambassadeur zijn

Zodra de voorjaarsvakantie in zicht is, begint in het onderwijs ‘de grote stoelendans’. Welke vacatures zijn er, kunnen we alle klassen bemensen en zullen er genoeg sollicitanten op onze functies komen? In de werving van nieuwe leraren kan een ambassadeursproject nét dat extra zetje geven.
Van animatievideo tot social clip; er is een video voor elke portemonnee

Van animatievideo tot social clip; er is een video voor elke portemonnee

Communiceren gaat het beste als je dat met een persoonlijke invalshoek doet. Via beeld, tekst en geluid komt de boodschap goed over. Bijna iedere school heeft een promovideo op de website staan of gebruikt die bij wervingsactiviteiten zoals een open dag of informatie-avond. Ook op sociale media komen regelmatig schoolvideo’s voorbij. De prijzen van een promovideo lopen nogal uiteen. Hoe houd je grip op je uitgaven én krijg je een video die bij je past?
Lerarentekort: we leggen ons er niet bij neer

Lerarentekort: we leggen ons er niet bij neer

Dit schooljaar zal het lerarentekort wederom een van de belangrijkste onderwerpen in het onderwijs zijn. Samen krachten bundelen is nodig en wordt ook volop gedaan, bijvoorbeeld in een taskforce lerarentekort. Verschillende schoolbesturen werken niet meer met uitzendkrachten en het aantal zij-instromers stijgt. Er is dus volop beweging. Scholen en besturen werken daarnaast ook zelf aan het terugdringen van het eigen lerarentekort. Inventief werven, boeien en binden van medewerkers is actueler dat ooit. En laten wij daar nu een mooi aanbod voor hebben.