Blogs

Van stikzenuwachtig naar zelfverzekerd een interview in

Van stikzenuwachtig naar zelfverzekerd een interview in

Scholen en besturen komen regelmatig in het nieuws, positief en negatief. Er wordt dan van de rector, directeur of bestuurder verwacht dat hij of zij de journalist te woord staat en een interview geeft. Hoe je je hierop voorbereidt? Voor onze lezers geven we deze zeven tips munitie om zelfverzekerd zo’n interview in te gaan.
Een goede woordvoerder is de gids in de (media)storm

Een goede woordvoerder is de gids in de (media)storm

Ze zijn er in vele vormen. Tropisch, of juist ijzig. Maar de kans dat je er ooit middenin eentje belandt, is in ieder geval reëel. We hebben het over een mediastorm. Een ervaren woordvoerder helpt je er doorheen, op de dag dat je zelf het nieuws bent en daarna.
Lerarentekort: we leggen ons er niet bij neer

Lerarentekort: we leggen ons er niet bij neer

Dit schooljaar zal het lerarentekort wederom een van de belangrijkste onderwerpen in het onderwijs zijn. Samen krachten bundelen is nodig en wordt ook volop gedaan, bijvoorbeeld in een taskforce lerarentekort. Verschillende schoolbesturen werken niet meer met uitzendkrachten en het aantal zij-instromers stijgt. Er is dus volop beweging. Scholen en besturen werken daarnaast ook zelf aan het terugdringen van het eigen lerarentekort. Inventief werven, boeien en binden van medewerkers is actueler dat ooit. En laten wij daar nu een mooi aanbod voor hebben.
Doelen stellen op de juiste manier

Doelen stellen op de juiste manier

Het is half januari 2019 en het zou zomaar kunnen dat je je goede voornemens en doelen op 2 januari alweer vergeten was. In een workshop die ik gaf vroeg ik aan de deelnemers om hun doelen op te schrijven. Wat mij direct opviel, was dat meer dan 90% van de doelen omschreven was op een manier die niet ondersteunend en zelfs nadelig was voor het bereiken ervan. Ook als de doelen SMART waren geformuleerd. Als je wilt weten hoe je doelen formuleert zodat je ze wél kunt bereiken, dan is dit artikel voor jou interessant.
5 tips voor een wervende schoolgids

5 tips voor een wervende schoolgids

Laten we eerlijk zijn: een schoolgids schrijven is niet de meest favoriete taak voor veel scholen. Het is verplicht om er een te hebben, maar hoeveel ouders lezen hem? Veel scholen wijzigen elk jaar daarom alleen het hoogst noodzakelijke. Toch is het goed om je schoolgids af en toe eens flink tegen het licht te houden. Met onze 5 tips bezorg je je school dit jaar een mooie wervende gids!