Blogs

Beeldbank helpt je in geval van nood

Beeldbank helpt je in geval van nood

Sinds de invoering van de privacywet is fotografie niet bepaald een geliefd onderwerp op scholen. Beeldmateriaal kost geld en tijd en als je het niet secuur volgens de AVG regelt, kun je er ook nog eens een hoop narigheid mee krijgen. Door met een beeldbank te werken, voorkom je al die problemen.
Cultuurverandering? Neem je team mee!

Cultuurverandering? Neem je team mee!

Scholen vragen vaak ondersteuning bij het veranderen van de cultuur. De directeur of bestuurder wil wel veranderen, maar het team niet. Tijdens gesprekken met het team, zien medewerkers het juist andersom. Zij willen wel veranderen, maar de directeur begrijpt het niet. Voor iedere verandering heb je elkaar nodig. Maar wat doe je als je elkaar niet weet te vinden?

De juiste communicatiecocktail om leraren te werven

De juiste communicatiecocktail om leraren te werven

Veel schoolbesturen en scholen kijken zenuwachtig naar het voorjaar; zal het lukken om de formatie rond te krijgen? Gaan er leraren weg? Trekken we genoeg sollicitanten? In veel gevallen wordt hoopvol gekeken naar sociale media. En terecht! Maar alleen sociale media zijn niet zaligmakend. De juiste communicatiecocktail is de basis van een geslaagde wervingsperiode.

Haal meer uit de open dag

Haal meer uit de open dag

De eerste échte kennismaking met het voorgezet onderwijs is vaak de open dag. Van een luchtige kennismaking kun je een waardevol informatiemoment maken.

Werk online aan je identiteit voor een sterkere positie

Werk online aan je identiteit voor een sterkere positie

Is de ouder van nu is anders dan die van een paar jaar geleden? Vast wel, maar een van de gedachten van ouders (‘wij willen het beste voor ons kind’) is nooit veranderd. De manier waarop de ouder het beste voor zijn kind probeert te zoeken wél. Online gaat een wereld aan informatie voor ouders open. Staat jouw school of bestuur daar tussen? Steeds meer scholen en schoolbesturen zetten als gevolg van leerlingendaling of concurrentie in op profilering. Hoe staat het met jouw online profilering en is er nog wat te verbeteren?