Blogs

Ondanks corona toch verder met je eigen ontwikkeling

Ondanks corona toch verder met je eigen ontwikkeling

Door de coronacrisis stond persoonlijke ontwikkeling en bijscholing afgelopen jaar wat lager op het prioriteitenlijstje van veel onderwijsprofessionals. Nu de crisis langer duurt, groeit het besef dat stilstaan geen optie is. Huis Communicatie biedt communicatietrainingen aan die digitaal zijn en inspelen op de actualiteit. Doe mee met een digitale training ‘Coronaproof communiceren met ouders’, ‘Kort en bondig schrijven’ of ‘Werving en profilering’.
Is de schoolgids al af?

Is de schoolgids al af?

Een goed geschreven schoolgids die ook nog mooi is vormgegeven is meer dan alleen een informatiebron. Het laat ouders zien wat de school te bieden heeft en het helpt hen bepalen of de school de juiste keuze voor hun kind is. Samen met de school bepaalt Huis Communicatie de hoofdlijnen en uitstraling. Daarna ontzorgen we de school volledig en nemen we de redactie en vormgeving voor onze rekening. Behoefte aan ondersteuning? Laat het ons weten, Huis Communicatie helpt u graag.
Coronacrisis biedt (ook) kansen voor het onderwijs

Coronacrisis biedt (ook) kansen voor het onderwijs

De coronacrisis vraagt al enige tijd veel inzet en nog meer veerkracht. Van zowel leraren als leerlingen. Toch biedt de crisis ook kansen, met name op het gebied van digitaal contact. Huis Communicatie adviseerde, ontwikkelde en begeleidde de afgelopen maanden verschillende scholen in hun digitale communicatie, wat leidde tot prachtige virtuele tours in 3D en inhoudelijk sterke en ook leuke webinars. Ook maakten we veel video’s die een goed beeld geven van wat de school te bieden heeft. Huis Communicatie is erg blij met de samenwerking met de scholen en erg trots op de resultaten. We delen graag een aantal cijfers.
Inschrijvingsdata: ga aan de slag met social media!

Inschrijvingsdata: ga aan de slag met social media!

De open dagen zijn inmiddels achter de rug en vele webinars zijn georganiseerd. Door de coronacrisis hebben scholen op een heel andere manier contact met potentiële leerlingen en hun ouders. Dat kan lastig zijn. Vaak wordt een school niet alleen met het hoofd gekozen. Een goed gevoel bij de nieuwe school geeft de doorslag. Probeer het online contact te zien als een kans om de school te profileren en speel daarop in met een social media campagne.
Top of mind blijven NA de online open dag

Top of mind blijven NA de online open dag

Een open dag is voor scholen de manier om kennis te maken met nieuwe leerlingen. Dit jaar ging dat via online open dagen, online kennismakingen en virtuele tours. De periode tot de inschrijving kan nog volop benut worden. Lees de mogelijkheden die ervoor kunnen zorgen dat ookin tijden van corona leerlingen zich na de online open dag daadwerkelijk inschrijven.