Blogs

15 jaar Huis Communicatie

15 jaar Huis Communicatie

15 jaar oud is Huis Communicatie nu. Ons bedrijf telt inmiddels 16 medewerkers. Het is, zegt Grada Huis trots, het enige communicatiebedrijf dat zich louter op het onderwijs richt. “Andere bureaus doen het erbij. Wij zijn er alleen voor het onderwijs. Dat is onze focus en daar zit onze expertise. We geven advies, voeren uit en weten dat ook te verbinden met de praktijk.”
Corona-proof werven in het vo

Corona-proof werven in het vo

Dit is het moment dat leerlingen zich gaan oriënteren op een school voor voortgezet onderwijs. De aangescherpte maatregelen hebben het niet makkelijker gemaakt om toekomstige leerlingen en hun ouders hartelijk te verwelkomen. Maar ook in deze tijd kun je leerlingen en ouders enthousiasmeren voor jouw school. Neem ze online mee!
De rol van media en communicatie bij een crisis. Laat je niet verrassen!

De rol van media en communicatie bij een crisis. Laat je niet verrassen!

Als ervaringsdeskundig adviseur ben ik inmiddels talloze malen betrokken geweest bij crisissituaties van scholen en besturen. Een school die ‘onverwacht’ geëtiketteerd wordt als zeer zwakke school, een financieel debacle, het overlijden van een leerling of docent, seksuele handelingen, fraude, vechtpartijen; het zijn allemaal gebeurtenissen die uit onverwachte hoek komen en de dagen daarna je agenda bepalen. De media en interne communicatie spelen hier een belangrijke rol. Wil je niet verrast worden door de rol van de media tijdens een crisis of calamiteit, dan is deze weblog interessant voor jou. 
Goed communiceren met ouders, Marlies leerde hoe dat moet

Goed communiceren met ouders, Marlies leerde hoe dat moet

Te weinig persoonlijk of te veel onderwijsjargon. Of een te lange aanloop voordat het werkelijk belangrijk wordt: de valkuilen in de communicatie naar ouders zijn talrijk. Als je dan ook nog eens geen goed beeld hebt bij de ontvanger, is het helemaal een uitdaging om de boodschap goed over het voetlicht te brengen. Twee cursussen van Huis Communicatie maken dat een stuk gemakkelijker ontdekte Marlies Dekker, adjunct-directeur van basisschool Het Octaaf in Krimpen aan den IJssel.
Een groot voorlichtingsevent coronaproof? Het kan!

Een groot voorlichtingsevent coronaproof? Het kan!

Kies Je School in Almere, het grote voorlichtingsevent dat leerlingen de overstap helpt maken van de basisschool naar voortgezet onderwijs kon ondanks corona toch doorgaan. Via in totaal 216 webinars werden meer dan 2.500 ouders geholpen bij het kiezen van een vervolgschool. Talitha Huis, communicatieadviseur bij Huis Communicatie: “Het was even spannend of alles soepel zou verlopen, maar we hebben het met z’n allen toch maar mooi gedaan en met heel veel positieve feedback!”